Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι μπράβοι απ΄τα αλώνια στα σαλόνια με "...μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους!"

FT: Μάχη ΝΔ και Χρυσής Αυγής για τη 2η θέση στις ευρωεκλογές
Για εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου κάνουν λόγο οι Financial Times
08 Φεβ 2014 

Για εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο οι Financial Times, σε άρθρο τους με τίτλο «Ελλάδα: Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται για εκλογική μάχη καθώς οι ηγέτες της φυλακίζονται».
«Κάποιοι αναλυτές τώρα προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συγκεντρώσει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την δεύτερη θέση, πίσω από τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν οι FT.
Παράλληλα, το άρθρο επικεντρώνεται στη Χρυσή Αυγή, φιλοξενώντας δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ, θα ιδρυθεί η «Εθνική Αυγή».
Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «καθισμένος σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα εθνικά γαλανόλευκα χρώματα, μιλά για τα σχέδιά του να κατέβει για δήμαρχος της Αθήνας, μέσα από το κελί της φυλακής». 
«Η κυβέρνηση θέλει να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή αλλά αυτό θα ισοδυναμούσε με πραξικόπημα και θα ήταν καταστρεπτικό για το πολιτικό σύστημα. Η Εθνική Αυγή δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει τους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες και να κατέβει στις εκλογές αν μας βγάλουν εκτός νόμου. Η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα», είναι οι δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που αναφέρονται στους FT. 
Επιπλέον, οι FT υποστηρίζουν ότι μετά την προφυλάκιση του αρχηγού της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο μέσα στο κόμμα, δηλώνοντας ότι «ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να με βάλει φυλακή πριν από τις εκλογές, έτσι ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλάω δημόσια. Αλλά θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος εκτός κι αν περάσουν έναν ειδικό νόμο, που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα. Δεν είμαστε εξτρεμιστές, φασιστές ή νεοναζί όπως υποστηρίζουν. Απλά θέλουν να εμποδίσουν μια δημοφιλή εθνικιστική οργάνωση. Και δυστυχώς υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα που υπηρετούν κομματικά συμφέροντα».
Τέλος, το άρθρο υπογραμμίζει ότι μετά τα δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έπεσαν, ωστόσο έχουν επανακάμψει μετά τη δολοφονία του δολοφονία του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου