Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αλαβάνος: «Κίνδυνος για τη Θράκη η δράση της Χρυσής Αυγής»

Εικόνες Ουκρανίας στην Ελλάδα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε διαμελισμό στη Θράκη, επισημαίνει ο Αλέκος Αλαβάνος από τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη διείσδυσή της στην κυβέρνηση και τη συνολικά αδύναμη αντιμετώπιση της ακροδεξιάς επέλασης από το πολιτικό σύστημα.


Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β, αφού καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για τις διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε τα κοινοβουλευτικά κόμματα ότι αντιμετωπίζουν τη Χ.Α. εντελώς επιπόλαια, ψηφοθηρικά και με μόνο στόχο ποιος θα κληρονομήσει τις ψήφους καθιστώντας το νεοναζιστικό κόμμα ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. «Η Χρυσή Αυγή είναι κίνδυνος όχι μόνο για τη δημοκρατία, αλλά μπορεί να προκαλέσει το διαμελισμό της χώρας. Και εννοώ συγκεκριμένα τη Θράκη. Ας δούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία. Η κυριαρχία του ναζιστικού "Δεξιού Τομέα" στους δρόμους του Κιέβου κι ακόμα περισσότερο η συμμετοχή του στην κυβέρνηση προκάλεσε το διαμελισμό της Ουκρανίας, την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία. Και δεν ήταν μόνο πρόσχημα, ήταν και πραγματικό πρόβλημα. Εχουμε και τη δική μας πικρή εμπειρία.

»Ας μην ξεχνάμε την ομάδα των εθνικιστών - φασιστών του Σαμψών που οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και στην κατοχή του μισού νησιού μέχρι και σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Αν η βία ενάντια στους "μη Ελληνες" μεταφερθεί και στη Θράκη, ενάντια σε άτομα της μειονότητας, μπορεί να φαντασθεί κανείς την τραγική συνέχεια» (Alpha 9,89).
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου