Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μ. Μπόλαρης: Ο κ. Τζιτζικώστας σε καμία διαδικασία δεν μπήκε μπροστά υπέρ των πολιτών και των συμφερόντων του τόπου

Την αισιοδοξία του, ότι οι πολίτες την προσεχή Κυριακή θα στηρίξουν με την ψήφο τους την πρόταση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω», και ότι ο συνδυασμός θα περάσει στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών , εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης .
Ο κ. Μπόλαρης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά « Είμαι απόλυτος βέβαιος ότι υπάρχει δεύτερος γύρος. Είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά επειδή δεν θέλω να κυκλοφορώ με υπερηφάνεια που δεν ταιριάζει με τις εποχές , θέλω να σας πω πως δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε παρατάξεις, οι οποίες υπηρετούν τις πολιτικές ύφεσης που αποσαρθρώνουν την Ελληνική κοινωνία και την παραγωγική βάση της χώρας .»
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης « συμμετέχω» , αναφερόμενος στις υποψηφιότητες των κυρίων Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα, τόνισε πως «Πιστεύω ότι είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που στήθηκε .για τους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης, στους οποίους αύριο θα επικαλεστούν ότι και να βγει αύριο ο Τζιτζικώστας δεν πειράζει , δικός μας είναι πάλι Εδώ και μήνες έχει στηθεί μια κοκορομαχία άνευ νοήματος και πολιτικού περιεχομένου, το οποίο δεν αφορά τους πολίτες . Δεν έχει σχέση με προγραμματικές τοποθετήσεις και προτάσεις . Τους εμφανίζουν ως δήθεν δίπολο για να πάρουν επάνω τους την προσοχή και να πουν ότι το παιχνίδι θα κριθεί ανάμεσα στους δύο. Οι πολίτες όμως βιώνουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και ξεφεύγουν από την λογική του θεάματος το οποίο προσφέρθηκε.»
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε πως « Οι περιφέρειες έχουν στηθεί για να γίνουν οι μηχανές που θα οδηγήσουν τις πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης . Δυστυχώς για τον τόπο μας η διοίκηση που απέρχεται δεν κατάλαβε τίποτα από το σκοπό της ίδρυσης των περιφερειών Γι' αυτό και αδίκησε τον τόπο , λειτουργώντας ως μια επαρχεία της Αθήνας αποκομμένη από την Ευρώπη , από τις Βρυξέλες και την Επιτροπή των Περιφερειών που έχει και χρήματα και προγράμματα και δυνατότητες. Ξεκόπηκε από όλα τα βέλτιστα παραδείγματα που έχουν οι Ευρωπαϊκές περιφέρειες . Η αγνόηση αυτών των ζητημάτων σημαίνει ότι στερήσαμε τον τόπο από δυνατότητες .Αγνοήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας. Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας λειτούργησε σαν μια υποβαθμισμένη υπηρεσία »
Ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας , δήλωνε αναρμόδιος και πετούσε το μπαλάκι στο κράτος σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ,όπως στην πώληση της ΕΥΑΘ, του αεροδρομίου Μακεδονία, του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης . Το ίδιο έκανε και στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού στην Χαλκιδική, το οποίο απειλεί την κοινωνική συνοχή των κατοίκων, αλλά και στο θέμα των διοδίων . « Ο κ. Τζιτζικώστας ,σε καμία διαδικασία δεν μπήκε μπροστά υπέρ των πολιτών και των συμφερόντων του τόπου. Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, ο Περιφερειάρχης ήταν καλωδιωμένος στα παράθυρα των μεγάλων καναλιών και άκουγε απλώς τους πολίτες που αναγκάστηκαν να μπουν οι ίδιοι μπροστά , για να παρέμβουν» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης , ο υποψήφιος περιφερειάρχης απαντώντας σε ερώτηση για τα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα ενόψει των εκλογών, είπε πως « Εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες που σηκώνουν το βάρος της κρίσης. Όταν ο αγρότης ,ο υπάλληλος, το νέο παιδί, ο άνεργος, υφίσταται με βιαιότητα μια πολιτική, είτε την ονομάσεις νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό, είτε κεντροαριστερά, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής δεν αλλάζουν».
http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/174524-m-mpolaris-o-k-tzitzikostas-se-kamia-diadikasia-den-mpike-mprosta-yper-ton-politon-kai-ton-symferonton-tou-topoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου