Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Μπόλαρης: Ανάγκη αναπτυξιακής πρότασης για τους μηχανικούς

Για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς το σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων συζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΤΕΕ/ΤΚΜ
16 Μαι 2014 - 15:56
Picture 0 for Μπόλαρης: Ανάγκη αναπτυξιακής πρότασης για τους μηχανικούς
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρι Μπίλλια, και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης.
Το κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν η ανεργία που πλήττει τον κλάδο των μηχανικών καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους τομείς του ασφαλιστικού και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Ο κ. Μπόλαρης, τόνισε πως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται προσέγγιση με αναπτυξιακή πρόταση. Όπως είπε, πρέπει να γίνει αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το «εξοικονομώ», αλλά η παρέμβαση πρέπει να επεκταθεί και σε προγράμματα  που αφορούν την ποιότητα και την στατική επάρκεια των κτηρίων.
«Διασώζοντας κτήρια που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ή  έχουν χαρακτηριστικά διατηρητέων, σώζουμε την μορφή της πόλης καθώς τα κτήρια αυτά αποτελούν  κομμάτια της ιστορία της. Παράλληλα, τονώνουμε την απασχόληση σε έναν κλάδο που σήμερα μαστίζεται από την ανεργία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ αναφέρθηκαν και στις καθυστερήσεις στις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και στο μείζον ζήτημα που αφορά στο σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.  
Ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως οι περιφέρειες πρέπει να εφαρμόσουν τις φιλικές προς το περιβάλλον Ευρωπαϊκές πολιτικές διαχείρισης και να απορρίψουν την απαρχαιωμένη πολιτική. «Τα απορρίμματα είναι κοινωνικός πόρος. Από το «δόγμα του θάβω» επιδιώκεται να περάσουμε στο «δόγμα του καίω», κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων. Αυτό παραμένει ανοικτό και είναι στο χέρι μας. Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές θα καθορίσουν αν τελικά η ισχυρή διαπλοκή των εθνικών εργολάβων θα επιβάλλει την πολιτική της, ή εάν θα πορευτούμε άμεσα και αποφασιστικά στον περιβαλλοντικά ορθό δρόμο διαχείρισης σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, προστατεύοντας την υγεία των πολιτών», είπε.
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=179271

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου